[...] Lactic acid does more than cause fatigue - http://sportsmedicine.about.com/cs/exercisephysiology/a/aa053101a.htm „Nowa energia na lato" - Newsweek 30/2006 (30.07.06), strona 52, autor: Jolanta Chyłkiewicz Mam nadzieję, że to rozjaśni sprawę zakwasów, w skrócie to nie kwas mlekowy powoduje zakwasowy bół tylko coś innego ;)
Witam ulałem się jak wieprz i chce to przyciąc myśle nad takim rozwiązaniem : spalanie tłuszczu bez aerobów - "kwas mlekowy " Charlesa Poliquina chce dorzucic do niego po treningu siłowym 35 min aerobów oraz w dni nie treningowe tabatę naprzemiennie z interwałałami 30sec max/60sec wolno x 10 Myslicie ze dorzucenie do treningu aerobów i interwałów [...]
Witam potrzebuję oceny diety ckd na redukcje. Wiek: 21lat Waga: 75kg Wzrost: 178 Bf: 20-25% Planuję zejść do bf ok 15%(czyli zejście do ok 65kg). Białko sojowe aby była mieszanina białek(z jaj, z mięsa, wpc i sojowe). Kozieradka dla samopoczucia(będzie przeplatana z czarnuszką). Suplementacja: -kreatyna 5g -Msm 2g -Beta-alanina 4g -Vit C 5g -Vit [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Czy jeżeli większe spożycie białka jest odpowiedzialne za większe tak zwane zakwasy dnia kolejnego nie te 30 min po spowodowane przez kwas mlekowy ... to czy oznacza to że szybciej będą rosły większe miesnie ?czy moze na to samo wyjdzie jezeli bede jesc 2g bialka a nie 3g na 1kg m.c.?
[...] 2. Heteroglikany (mukopolisacharydy) - cukry, w których skład wchodzi wiele cząsteczek pochodnych cukrowych zawierających reszty niecukrowi. Przykładami heteroglikanów są kwas hialuronowy, kwas chondroitynosiarkowy i heparyna. Kwas hialuronowy zbudowany jest z wielu powtarzających się sekwencji dwucukrowych, w których skład wchodzą kwas [...]
[...] okazała się substancją, która pełni jedną z najważniejszych funkcji w przemianach energetycznych ustroju. Związek ten uczestniczy w aktywnym transporcie oraz spalaniu kwasów tłuszczowych, dzięki czemu komórki mięsni szkieletowych i serca otrzymują odpowiednią ilość energii dla prawidłowego funkcjonowania. Niebawem okazało się także, że [...]
ponieważ stwierdziłam ostatnio ze zdziwieniem,że pochłaniam słoik miodu tygodniowo i jakoś mniej choruję i w ogóle,postanowiłam sprawdzić,co takiego w tym miodzie jest. "Miód, pyłek i propolis spożywane przez okres 2-6 miesięcy korygują większość nieprawidłowości wynikających z wad w metabolizmie oraz słabości układów wegetatywnych m.in. układu [...]
[...] Występuje ono w jajach, mleku, produktach roślinnych. Żelazo hemowe stanowi natomiast 40% żelaza zawartego w mięsie. Dodatkowo substancje rośline takie jak błonik, kwas fitynowy, substancje taninowe, polifenole, nieprzetworzone białko sojowe, kawa, herbata, utrudniają przyswajanie żelaza. Sytuację poprawiają jedynie kwasy organiczne [...]
[...] w bardzo dużych ilościach. Pyłek kwiatowy jest oprócz miodu podstawowym pokarmem pszczół. Miód to pokarm energetyczny, pyłek to białko, tłuszcze, sole mineralne, witaminy, kwasy organiczne i hormony. Pszczoły zbierają z kwiatów pyłek, mieszają z odrobiną miodu, nektaru lub śliny i w postaci uformowanych kulek, obnóży przenoszą do ula w [...]
[...] zachwianiu, i tym samym spowodować spadek wydolności podczas treningu. Ten niezwykle ważny neurotransmiter może być unieczynniany między innymi przez środki dopingujące oraz kwas pirogronowy i mlekowy - substancje, których poziom wzrasta podczas intensywnego treningu. Dodatkowe podawanie ALC może więc usprawnić funkcjonowanie systemu [...]
[...] odżywczymi i dietetycznymi. Mleko acidofilne To jeden z przykładów produktów należących do grupy napojów mlecznych fermentowanych. Otrzymywane jest przez fermentację kwasową pasteryzowanego mleka, prowadzoną za pomocą bakterii Lactobacillus acidophilus, które wytwarzają kwas L(+) mlekowy. W ofercie rynkowej możemy znaleźć naturalne mleko [...]
[...] dostępnym i równocześnie niewywołującym żadnych dolegliwości, wariantem obniżenia wagi, który można praktycznie polecić każdemu. Sedno w tym ze żołądek ma głownie kwasowe środowisko. Dwunastnica, proste przedłużenie żołądka, poosiada głównie zasadowe środowisko. Oba środowiska są ważne dla „obróbki" różnych substancji odżywczych, co [...]
[...] Mleczan tworzacy w miesniach i tkankach gromadzi sie jako konsekwencja hamowania glukoneogenezy (glukoneogeneza-powstawanie glukozy z mleczanu) i moze doprowadzac do kwasicy metabolicznej. Pozatym mitochondria maja mala zdolność utleniania kw. octowego do dwutlenku węgla bo jego aktywacja do acetylo-CoA wymaga GTP, ktory jest produktem [...]
[...] z grzybem, którym to zawdzięczamy liczne związki i witaminy w formie organicznej zawarte w napoju. Do potwierdzonych związków produkowanych przez kombuchę należą: -kwasy: kwas glukuronowy, prawoskrętny(L+), kwas mlekowy, kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy, kwas foliowy, śladowe ilości bursztynu, kwas malonowy, kwas cytrynowy, kwas [...]
[...] programy treningowe. Nie twierdzę, że ten program jest optymalny, ale co do wiedzy naukowej... Do dziś nie wiadomo do końca co na przykład bezpośrednio powoduje tzw. zakwasy czy kwas mlekowy czy mikrouszkodzenia czy hiperplazja. Jedyna "wiedza naukowa" to ta którą przemysłowi suplementów opłaca sie reklamować a innym leszczom [...]
[...] kulturystykę powinny spożywać więcej cukrów, które są dobrym źródłem energii, a nie białek. Zwiększenie spożycia przez te osoby mleka powoduje zbyt wysokie stężenie kwasu mlekowego w ich mięśniach, a ten w dużych ilościach może spowodować uszkodzenie mięśni. http://www.racjonalista.pl/kk.php/t,2821 Odświeżam, bo nie chcę zakładać nowego [...]
Cześć! Wyobraźcie sobie że w niedzielę pierwszy (i chyba ostatni raz w życiu 8-) ) od pół roku nogi przetrenowałem. Do tego poszedłem pobiegać żeby kwas mlekowy usunąć. I tak mnie przewiało i zmarzłem, że ledwo żyje! A na domiar złego mam takie zakwasy że głowa mała 8-) Jednak wracam do żywych na szczęście.